HomePolíticaJunts defensa la pesca artesanal de Tarragona davant la sobreabundància de tonyina...

Junts defensa la pesca artesanal de Tarragona davant la sobreabundància de tonyina i les injustes quotes de pesca

El diputat de Junts, Jordi Bertran, ha presentat al Parlament una proposta de resolució per protegir el sector pesquer artesanal de Tarragona, greument afectat per la sobreabundància de tonyina i les restrictives quotes de pesca imposades per l’administració espanyola i europea.

La iniciativa parlamentària, que consta de vuit punts, proposa redistribuir la quota de tonyina per permetre que les 12 embarcacions artesanals d’encerclament puguin capturar fins a tres exemplars per setmana, creant així un mecanisme que equilibri els ecosistemes marins i garanteixi la viabilitat econòmica d’un sector que s’ha reduït a la meitat en els darrers 20 anys.

La flota pesquera catalana està patint una situació crítica per culpa d’unes regulacions que no tenen en compte la realitat del nostre territori“, ha afirmat Bertran. “Mentre els pescadors tarragonins veuen reduïdes les seves quotes i dies de pesca, la tonyina prolifera sense control, devorant espècies com el seitó i la sardina, i malmetent les xarxes de les embarcacions artesanals“.

La proposta planteja la creació d’un comitè de cogestió amb participació de l’administració catalana, les confraries, el sector científic i organitzacions mediambientals, amb l’objectiu de gestionar sosteniblement aquesta problemàtica. També demana revisar el sistema de càlcul de quotes de gamba vermella, que perjudica especialment les embarcacions tarragonines.

És incomprensible que mentre països com Algèria preveuen multiplicar per deu les seves captures en els propers anys, els nostres pescadors artesanals, que han estat pioners en mesures de protecció ambiental, vegin amenaçada la seva supervivència per unes polítiques pesqueres injustes“, ha subratllat el diputat de Junts.

La iniciativa també insta a pactar amb el Govern espanyol els dies hàbils de pesca abans de l’inici de l’any 2026, simplificar tràmits administratius i desenvolupar polítiques urgents per garantir la continuïtat del peix català com a producte de proximitat, fonamental per a la Dieta Mediterrània reconeguda com a Patrimoni Immaterial per la UNESCO.

Redaccio
Redaccio
Periodistes
ARTICLES RELACIONATS

DEIXA UNA RESPOSTA

Introduïu el vostre comentari.
Introduïu aquí el vostre nom

Últimes notícies